Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Workshop vachtverzorging

Op zondag 13 november 2022 wordt er een workshop vachtverzorging georganiseerd bij KC Geleen.

Tijdens deze workshop krijg je eerst algemene uitleg over de verschillende types vacht. Ook de invloed van bijvoorbeeld voeding en sterilisatie komen aan bod. Vervolgens krijg je tips over welk gereedschap het beste gebruikt kan worden voor de vacht van jouw hond en wat beter niet. Ook legt Monja uit hoe de vacht van je viervoeter thuis goed verzorgd kan worden. De workshop is geen kant-en-klare “kniples” maar Monja geeft je tips en uitleg over hoe je de vacht van je hond goed kan bijhouden.

Deze workshop is interactief, je gaat met je eigen hond aan de slag en er is dan ook veel ruimte om vragen te stellen. Voorkennis is niet nodig.

Om iedereen de optimale aandacht te kunnen geven bestaat de groep uit maximaal 10 honden. VOL = VOL. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Uiteraard is er ook een pauze.


De workshop wordt gegeven door Monja Hermans-Remmerswaal van honden- en kattentrimsalon Brunssum. Monja is sinds 1998 bezig met het trimmen van honden en katten. Na 20 jaar gewerkt te hebben bij Jetty van der Hulst Specials is zij in oktober 2018 met haar eigen salon begonnen. In het verleden is Monja 2x Nederlands Kampioen trimmen geworden (categorie Spaniels) en heeft zij ook haar diploma Exterieur en Beweging gehaald. Dit past ze graag toe tijdens het trimmen, om de hond er zo voordelig mogelijk uit te laten zien. In haar vrije tijd is Monja met haar eigen Poedels in de weer met behendigheid, wandelen en naar de tentoonstelling.

Wil jij meer leren over de vachtverzorging van jouw hond? Meld je dan aan voor deze workshop.

Kosten: €20 (leden van KC Geleen krijgen €5 korting en betalen slechts €15). Deze prijs is inclusief een consumptie.

De workshop vindt plaats in de kantine bij ons terrein (Michiels van Kessenichstraat 75 te Limbricht)
Indien je al verzorgingsspullen voor je hond gebruikt dan is het fijn als je die meeneemt naar de workshop.