Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Wat doen wij?

Een Kynologen Club is een club van hondenvrienden ofwel hondenliefhebbers.

De uitleg van het woord Kynoloog volgens Wikipedia verduidelijkt veel en sluit ook aan bij ons als vereniging.

Ons bestuur, instructeurs en vrijwilligers zijn allemaal honden liefhebbers bij uitstek die door ervaring en opleidingen een bepaald niveau van kennis hebben bereikt die ze graag delen met andere hondenliefhebbers. Deze kennis kan te maken hebben met het gedrag van de hond, actief bezig zijn met de hond of de schoonheid van de hond.

Iedereen heeft een andere smaak en dus ook een voorkeur voor een ander ras. De diversiteit aan rassen en kruisingen is dan ook enorm binnen onze vereniging Er zijn hondenliefhebbers die kiezen voor het showen van hun hond en anderen kiezen weer voor het sportief bezig zijn met hun hond in de vorm van behendigheid. Sommige leden kiezen voor een basis opleiding gehoorzaamheid voor hun hond en anderen besluiten om door te gaan met gehoorzaamheid tot het maximaal mogelijke.

Wij als vereniging proberen dan ook om verschillende kynologische activiteiten te organiseren die te maken hebben met honden en aansluiten op de wens van de vele verschillende hondenliefhebbers. Hierbij kan men denken aan bijv. een clubmatch, gehoorzaamheids en behendigheids cursussen, flyballcursussen, ringtrainingscursus, hooperscursus, wedstrijden, hondenwandeling, workshops en thema-avonden.

De uitleg van al deze cursussen en activiteiten vindt u verder op onze site.

Zoals u al ziet hebben we voor elk wat wils.

Uitleg van het woord “Kynologie” volgens Wikipedia :

Kynologie betekent “leer van de hond”. Iedereen mag zich kynoloog noemen die dol is op honden, want het woord betekent ook ‘hondenliefhebber’. Maar kynoloog heeft ook de betekenis ‘hondenkenner’. Wanneer weet je genoeg van honden om je in die zin als kynoloog te kunnen beschouwen? Veel valt er op eigen initiatief in de praktijk en uit literatuur op te steken. Maar kun je ook een opleiding volgen tot kynoloog en een diploma halen? Er bestaan inderdaad diverse mogelijkheden om je tot hondenkenner te scholen. Vrijwel allen die zo’n opleiding kiezen zullen wel al hondenliefhebber zijn. Want de opleidingen leiden niet op tot een beroep, maar geven een degelijke basis aan taken en functies die in de kynologie vooral op een hobbymatige manier, door hondenliefhebbers dus, worden uitgevoerd.

Ik heb een vraag

  Bent u lid van KC Geleen *:

  Waar gaat uw vraag / opmerking over? *:

  Naam *:

  Naam van uw hond *:

  Ras van uw hond *:

  E-mail *:

  Uw vraag / bericht *: