Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Cursus Flyball

Waarom flyball?

Flyball is een teamsport waarbij iedere hond een parcours moet afleggen. Het parcours bestaat uit 4 hindernissen met aan het eind een Flyball-apparaat.
De hond staat aan het begin van de hindernisbaan en gaat via de hindernissen naar het apparaat. Vervolgens zet de hond zijn poot op het schuine plankje en zijn beloning is de bal die via het apparaat gelanceerd wordt.
Dan dient de hond als een speer met de bal terug over de hindernissen naar de baas te rennen. Als de eerste hond het parcours goed heeft afgelegd, mag de volgende hond starten.

Flyball is vooral fun en kan aangeleerd worden aan elke hond die gek op een bal is, graag apporteert en sociaal is naar andere honden en mensen.

 

Flyball kan men als recreatiesport of als wedstrijdsport beoefenen. Afgeraden wordt om een beginnerscursus flyball en een beginnerscursus behendigheid te combineren omdat het trainen van Flyball en behendigheid namelijk heel verschillend is. De combinatie flyball en gehoorzaamheid gaat wel goed samen.

De lessen Flyball duren 30 minuten en worden in kleine groepjes gegeven, zodat toch iedereen de juiste hoeveelheid aandacht krijgt. Dit lijkt misschien kort , maar voor de hond is het heel intensief en hoe langer er wordt doorgetraind hoe meer fouten de hond gaat maken. En dit komt natuurlijk het aanleren van flyball niet ten goede.

Kortom heeft u een hond die stapeldol is op ballen en sociaal is, doe uw hond een plezier en geef u op voor flyball uw hond zal het geweldig vinden.

De kosten voor 10 lessen zijn €30, exclusief lidmaatschap. Het lidmaatschap is verplicht!

Contact

flyball@kcgeleen.nl

Let op:

Momenteel is er een wachtlijst voor de Flyball cursussen.

Als je inschrijft kom je op een wachtlijst te staan.

Ik heb een vraag over Flyball

Vul hieronder uw gegevens in en stel uw vraag.
Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.  Naam (voor- en achternaam) *:

  E-mail *:

  Ik ben lid van KC Geleen *:

  Naam van uw hond:

  Ras van uw hond:

  Leeftijd van uw hond:

  Mijn vraag / bericht *:
  Trainingsdagen Flyball:

  maandag
  19.00 – 19.45 uur
  19.45 – 20.30 uur
  20.30 – 21.15 uur

  Contact:

  E-mail: flyball@kcgeleen.nl

  Instructeurs:

  Raymund Leijten

  Marlou Donners

  Manuela Horsels