Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Cursus Behendigheid

We hebben op dit moment een wachtlijst voor de cursus behendigheid

Behendigheid

Behendigheid, ook wel agility genaamd, is een actiespel waar het plezier van baas en hond voorop staat. Hierbij gaat het erom dat de hond een parcours, bestaande uit een aantal verschillende hindernissen, in een voorgeschreven volgorde met zo weinig mogelijk fouten zo snel mogelijk aflegt. Oorspronkelijk ontstaan als een pauzeprogramma op een hondententoonstelling (Crufts van 1978), is de behendigheid gegroeid tot de hardst groeiende vorm van hondensport, zowel recreatief als in wedstrijdverband.

Behendigheid is dé pleziersport voor hond en baas die zich beiden lichamelijk moeten inspannen. Gebaseerd op de paardenspringsport, over hoogte en breedte, moet de hond verder over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren.

Oefeningen die de hond zelfstandig moet uitvoeren, prikkelen zijn zintuigen, versterken zijn geheugen en concentratie. De hond wordt zelfbewuster en de band met de baas wordt versterkt. Onderlinge contacten met andere honden tijdens trainingen en mogelijke wedstrijden bevorderen het sociaal gedrag.

Behendigheid is bij uitstek dé hondensport waar werken en trainen op een zo positieve en uitbundige manier gecombineerd wordt. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging, aard en gedrag van de hond.

AGILITY IS FUN!!

De kosten voor 10 lessen zijn €45, exclusief lidmaatschap.
Het lidmaatschap is verplicht!

Voor welke hond is behendigheid geschikt?
In principe voor elke gezonde, normaal gebouwde hond. Ras of rasloos maakt hierbij geen verschil. Wel is het belangrijk dat de hond geen overgewicht heeft. Mits in een goede conditie, kan met behendigheid begonnen worden als de hond volgroeid is. Afhankelijk van lichaamsgrootte kan als algemene stelregel de leeftijd van minimaal 1 jaar worden aangehouden. Voor super grote, zware honden of kortbenig honden met een naar verhouding lang lichaam is deze sport wel iets minder geschikt. Tevens is het belangrijk dat de hond redelijk goed onder appel staat.
Het met succes gevolgd hebben van de cursus E.G. 1 is een pré.

De oefeningen dienen op een verantwoorde wijze opgebouwd te worden om blessures te vermijden. Zoals het bij alle hondensport betaamt, is naast het plezier, de gezondheid van de hond en de veiligheid op het veld zeer belangrijk en zal de hondengeleider (de handler) bepaalde regels in acht dienen te nemen. Zoals al eerder genoemd, wordt er niet alleen van de hond maar zeker ook van de baas lichamelijke inspanningen verwacht! Het is aan te raden dat ook hij of zij zich in een redelijke goede conditie verkeert. Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan kunnen baas en hond jarenlang veel plezier aan hun gezamenlijke sport beleven.

Download hier het agility reglement van de Raad van Beheer

Let op:

I.v.m. de extreem grote vraag naar deze cursus

is het momenteel niet mogelijk hiervoor aan te melden.

Ik heb een vraag over de Behendigheidscursus

Vul hieronder uw gegevens in en stel uw vraag.
Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.  Naam (voor- en achternaam) *:

  E-mail *:

  Ik ben lid van KC Geleen *:

  Naam van uw hond:

  Ras van uw hond:

  Leeftijd van uw hond:

  Mijn vraag / bericht *:
  Trainingsdagen Behendigheid:

  maandag
  19.00 – 20.00 uur
  20.00 – 21.00 uur

  dinsdag
  18.30 – 19.30 uur
  19.30 – 20.30 uur
  20.30 – 21.30 uur

  zaterdag
  8.30 –   9.30 uur
  9.30 – 10.30 uur
  10.30 – 11.30 uur
  11.30 – 12.30 uur

  zondag
  9.00 – 10.00 uur
  10.15 – 11.15 uur

  Contact:

  E-mail: behendigheid@kcgeleen.nl

  Instructeurs behendigheid

  Leon Schepers

  Gonnie Krol

  Raymund Leijten

  Bert Nijsten