Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Cursussen bij KC Geleen e.o.

Puppycursus

In een puppycursus leren de cursisten hoe zij samen met hun hondje de eerste stappen doen naar een gehoorzame hond. Geschikt voor honden tot 6 maanden. Op deze leeftijd bevinden de pups zich in de “socialisatiefase” waarbij ze onbevangen tegenover allerlei nieuwe indrukken staan: hét moment om pups op een positieve manier te laten kennismaken met alles waarmee ze in hun latere leven te maken krijgen.

Gehoorzaamheid

Tijdens de cursus wordt een goede basis gelegd op het gebied van gehoorzaamheid. Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn: aandacht vragen, zit, af en blijf, kom voor, aan de voet, volgen en komen op bevel. De cursus wordt afgesloten met een examen. Het plezier van hond en baas staan voorop!

Gehoorzaamheid & Variatie

Deze cursus is een combinatie van Gehoorzaamheid en verschillende thema’s. Het heeft als doel de band tussen hond en mens te versterken. En uiteraard om plezier met je hond te hebben. De thema’s kunnen variëren van balans & coördinatie, hersenwerk, neuswerk, sport tot rally-o en nog veel meer. Geen les zal hetzelfde zijn!

Behendigheid

Actiespel waar het plezier van baas en hond voorop staat. Hierbij gaat het erom dat de hond een parcours, bestaande uit een aantal verschillende hindernissen, in een voorgeschreven volgorde met zo weinig mogelijk fouten zo snel mogelijk aflegt.

Hoopers

Hoopers bestaat uit een parcours met hoepelvormige toestellen en (korte) tunnels waar de honden doorheen moeten en tonnen en hekjes waar omheen moet worden gelopen. Het is een nieuwe hondensport die geschikt is voor groot, klein, oud en jong.

Flyball

Teamsport waarbij iedere hond een parcours moet afleggen dat bestaat uit 4 hindernissen met aan het eind een Flyball-apparaat. Flyball is vooral fun en kan aangeleerd worden aan elke hond die gek op een bal is, graag apporteert en sociaal is naar andere honden en mensen.