Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Cursus Ringtraining

Er wordt momenteel bij KC Geleen

géén Ringtraining gegeven

 

Waarom Ringtraining?

Omdat het van belang is dat een (ras) hond, zich op een tentoonstelling zodanig gedraagt, dat de keurmeester deze hond goed kan bekijken (beoordelen) en toetsen aan de rasstandaard.

Het is dan ook de kunst om uw hond aan te leren om goed te SHOWEN, of te wel hem zo goed mogelijk te presenteren aan de keurmeester zodat deze hond in stand als in beweging beoordeeld kan worden. De ringtraining is dus bedoeld om een goede synthese (een goed team) tot stand te brengen van hond en exposant.

Tijdens de ringtraining lessen wordt er zoveel als mogelijk een tentoonstelling’s keuring/beoordeling na gebootst, zodat u precies leert wat de bedoeling is op een tentoonstelling/show.

De ringtraining is dus bedoeld om een goede synthese (een goed team) tot stand te brengen van hond en exposant.

De kosten voor deze cursus zijn €30, exclusief lidmaatschap.
Het lidmaatschap is verplicht!

Kynologisch hoekje KC Geleen e.o

C.A.C. Bij Nederlands Veteranen Kampioen
Er blijkt nog onduidelijkheid en onwetendheid te zijn over de nieuwe regel betreffende de toekenning van het CAC na verkrijging van de titel Nederlands Veteranen Kampioen.
Deze nieuwe regeling is ingegaan na de door de AV goedgekeurde wijziging van het Kynologisch Reglement per 5 november 2009.

De regels betreffende de titel Nederlands Veteranen Kampioen ( NVK ) en het verlenen van het CAC zijn als volgt: De tittel Nederlands Veteranenkampioen kan worden verleend aan honden die in de veteranenklasse op een Nederlandse CAC en/of CACIB tentoonstelling of Kampioenschapclubmatch drie maal een 1ste plaats met de kwalificatie Uitmuntend behaald hebben, onder minimaal twee verschillende keurmeesters.

Uitsluitend resultaten behaald vanaf 1 januari 2006 tellen mee.Vanaf 5 november 2009 ontvangt de hond bij het behalen en registreren van de tittel Nederlands Veteranen Kampioen automatisch een CAC.
De Raad van Beheer stelt een oorkonde beschikbaar. Voor de registratie van de titel en het toezenden van de oorkonde dient de eigenaar het volgende in te sturen:

Een aanvraag in te dienen bij RvB.

 • Kopieen bijgevoegd van de drie keurverslagen met kwalificatie en plaatsing met vermelding van de data tentoonstellingen/Kampioenschapsclubmatch en naam van de keurmeesters
 • Kopie van de stamboom
 • Naam en adres van de eigenaar (dit in overeenstemming met de registratie gegevens van de stamboom

Zodra uw aanvraag met gevraagde bijlage in het bezit van de RvB zijn, ontvangt u een factuur.Na ontvangst van betaling wordt de bevestiging/oorkonde verzonden.

Indien de hond door het behalen van de titel NVK en het verkrijgen van het CAC definitief Nederlands Kampioen wordt, ontvangt u daarna automatisch de titel Nederlands Kampioen. u hoeft daarvoor dus niet zelf actie te ondernemen.

Veel genoegen en plezier als u deze titel heeft behaald.

[p]Vul onderstaand formulier in betreft vragen / berichten over de cursus(sen) gehoorzaamheid![/p]

  Naam *:

  Naam van uw hond:

  E-mail *:

  Uw vraag / bericht *: