Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Renbaandag


Bekijk hier alle foto’s!
Met dank aan Pootografie.nl en onze sponsoren: BF Petfood en Windhonden Webshop

Op zaterdag 9 september organiseert KC Geleen een renbaandag waar alle hondenrassen aan mee mogen doen. Deze dag vindt plaats op de windhondenrenbaan in Venlo. Zo kan je eigen hond eens “proeven” aan deze hondensport. Het gaat om de fun! Iedere hond loopt alleen en kan dus op zijn/haar eigen tempo lopen.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze dag. Inschrijven kan t/m 2 september.

Wat is de bedoeling?
We maken op basis van de inschrijvingen een indeling. Eerst wordt per hond bekeken welke afstand de hond gaat lopen (hele baan, halve baan of een kort stukje). Dit is o.a. afhankelijk van de leeftijd en conditie van de hond. We starten om 9.30 uur. We beginnen met een korte uitleg en demonstratie met windhonden. Vervolgens gaan we zelf aan de slag. Als iedereen aan de beurt geweest is volgt er een korte pauze. In de kantine zijn friet, warme snacks en drinken te koop. Na de pauze mag iedereen een 2e keer lopen.

Wat is een renbaan?
Op de renbaan rennen honden achter een kunsthaas (schapenvacht of plastic) aan. In Nederland en België worden er diverse wedstrijden georganiseerd waar alleen windhonden aan mee mogen doen. Maar de ervaring leert dat heel veel andere honden het ook leuk vinden om achter dit speeltje aan te rennen. Van Teckel tot Poedel en van Labrador tot Terriër. Iedereen mag meedoen!

Kosten:
€7,50 per hond (leden van KC Geleen krijgen €1,50 korting en betalen slechts €6)

www.windhondenwebshop.net sponsort deze 3 speeltjes als prijzen:

Biofood diervoeding zorgt voor een attentie voor iedere deelnemer