Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Lezing Lichaamstaal door Liselot Boersma

Update: er zijn nog plekken vrij

Op zaterdag 9 oktober 2021 geeft Liselot Boersma een lezing over lichaamstaal bij KC Geleen. Inloop vanaf 14.00 uur, de lezing start om 14.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Liselot is de oprichter van de bekende website www.hondenlot.nl waar ze artikelen over hondengedrag publiceert en deze voorziet van cartoons. Ze is in het bezit ben van een postgraduaat diploma van een internationale wetenschappelijke opleiding, Companion Animal Behaviour and Welfare en is werkzaam als gediplomeerd gedrag en welzijn deskundige voor gezelschapshonden.

De lezing gaat over Lichaamstaal van Honden – Feiten, aannames en fantasie

Lichaamstaal van honden is een onderwerp waar enorm veel over wordt beweerd; vaak met een stellige toon, maar wat weten we nu echt over de lichaamstaal van honden? Zijn er betrouwbare, objectieve onderzoeken naar gedaan; welke beweringen zijn goed onderbouwd en welke (nog) niet? Waarom is het zo waardevol om de lichaamstaal van honden goed te kunnen lezen? Welke bekende beweringen blijken niet juist te zijn en waarom niet? Communiceert elke hond lichamelijk hetzelfde of verschilt dit per individu? Bied lichaamstaal van honden doorslaggevende informatie of is het slechts een stukje van een puzzel? Tijdens deze lezing gaat Liselot hier diep op in m.b.v. van de laatste wetenschappelijke inzichten, foto’s, videos en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons.

“Tijdens deze lezing leer je hoe je de lichaamstaal van honden met de meest recente inzichten kunt interpreteren, maar ik hoop ook vooral over te brengen dat je dit altijd met een open vizier en kritische blik moet blijven doen. De lichaamstaal van honden is namelijk absoluut niet zo versimpeld en zwart-wit als het ‘hoog’, ‘laag’, ‘neutraal’ riedeltje die ik helaas nog veel gebruikt zie worden.” – HondenLot

Accreditatiepunten van de Raad van Beheer zijn toegekend: 15 punten in de categorie A. Indien je hier gebruik van wil maken kun je dit tijdens het aanmelden aangeven.

Kosten: €25 (leden van KC Geleen krijgen €5 korting en betalen slechts €20). Deze prijs is inclusief een consumptie.

Locatie: Deze lezing zal plaatsvinden in Gemeenschapshuis ’t Trefpunt, Pancratiusstraat 23 te Munstergeleen

Coronamaatregelen: Per 25 september wijzigen de coronamaatregelen. De anderhalve meter afstand wordt afgeschaft en bij bijeenkomsten en in de horeca moet iedereen gevaccineerd of negatief getest zijn. Voor de lezing van Liselot Boersma op 9 oktober moeten wij ons ook aan deze regels houden. Dit betekent dat je gevraagd kan worden de CoronaCheck app (of papieren bewijs) te tonen.

Inschrijven: