Kynologenclub Geleen en Omstreken
trainingslocatie:   Limbricht,   Michiels van Kessenichstraat 75  (Bij Manege Klipper)

Dag van de Hond: 26 mei 2022


Ook dit jaar organiseert KC Geleen diverse activiteiten tijdens de Dag van de Hond waar je (met je hond) aan kunt deelnemen. Het thema van dit jaar is: Kind & Hond.
Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenaren kennismaken met diverse hondensporten, is er een snuffelmuur en een kinderhoekje.

Ook zijn er demonstraties gehoorzaamheid, hoopers, behendigheid en speuren én kun je met je eigen hond deelnemen aan een proefles.

Kom je ook?

Tijdstip: 12.00-16.30 uur.
Locatie: Michiels van Kessenichstraat 75, Limbricht

Entree is gratis.

Kinderhoekje
Educatie over honden, schminken, spookjes maken, snuffelmuur, boter kaas en eieren, snoepjes speurtocht.

Demo Agility
Behendigheid, ook wel agility genaamd, is een actiespel waar het plezier van handler en hond voorop staat. Agility is voor hond en handler die zich beiden lichamelijk moeten inspannen. De honden rennen over een parcour met obstakels, door tunnels en ze slingeren tussen paaltjes door.

Demo Hoopers:
Vanuit een vak stuurt de handler de hond over een parcour bestaande uit hoepelvormige toestellen, (korte) tunnels, tonnen en hekjes. Bijzondere aan deze sport is dat de hond zelfstandig het parcours loopt.

Demo gehoorzaamheid:
Fijn met je hond bezig zijn dat doen onze handlers bij de gehoorzaamheid. Onze puppen, EG1 en EG3 honden laten zien wat zij allemaal geleerd hebben.

Demo speuren:
De honden van NL-SAR zijn getraind in het vinden van vermiste personen. Tijdens deze demo laten ze zien hoe de honden verwijzen als ze iemand hebben gevonden. We laten de honden zoeken naar een geurvoorwerp en het zoeken naar een persoon.