Workshop Detectie

Workshop Detectie
03 jan 2020

Op zondag 7 juni worden er twee workshops Detectie georganiseerd bij KC Geleen.

*** Let op: Deze workshop is vol. Inschrijven is niet meer mogelijk ***
Wil je toch graag aan zo’n workshop meedoen? Maak je interesse kenbaar via secretariaat@kcgeleen.nl Bij voldoende belangstelling wordt er wellicht een 2e workshop georganiseerd (datum nader te bepalen).

Benieuwd naar de snuffeltalenten van je hond?

In deze workshop maak je samen met je hond kennis met detectie. Detectiehonden worden in de professionele wereld o.a. gebruikt bij de politie, het leger en de douane waar de honden naar een aangeleerde specifieke geur zoeken, zoals explosieven, drugs, of geld. Bij recreatieve detectie zoekt je hond ook naar een niet-menselijke geurbron. Dit kan van alles zijn zoals vanille, koffie of tabak. Detectiewerk is geschikt voor alle hondenrassen in alle leeftijden en kan een leuke bezigheid voor je hond zijn.

Wat komt aan bod:
– Wat de grootste motivatie van je hond is, voer of bv. een speeltje
– Je hond leert wat zoeken is naar een specifieke geur
– Hoe je aan je hond kan zien of je hond de geur heeft gevonden.
– Samenwerken met je hond en wat belangrijk is voor de begeleider

Je gaat interactief en praktisch aan de slag met je hond. Voorkennis is niet nodig. Als je al kennis hebt gemaakt met detectie passen de instructeurs zo nodig de oefeningen zo aan dat de uitdaging voor de hond en begeleider zeker aanwezig zal zijn.

Om iedereen de optimale aandacht te kunnen geven, worden de workshops verdeeld over 2 groepen van maximaal 5 honden. VOL = VOL. De eerste groep zal starten om 9.30 uur en de tweede groep start om 13.30 uur.

Deze workshop wordt gegeven door Els Ruiten en Diana Rademakers. Els en Diana hebben diverse opleidingen gevolgd op het gebied van detectie en ze hebben beiden een eigen hondenschool.

Kosten: €32,50 (leden van KC Geleen krijgen €5 korting en betalen slechts €27,50). Deze prijs is inclusief een consumptie.

Inschrijfformulier:


JaNee


JaNee

Share

Avatar
Anne