Workshop Cirkeltraining

Workshop Cirkeltraining
01 jan 2020

Op zondag 6 september wordt er een workshop Cirkeltraining georganiseerd bij KC Geleen. De workshop zal plaatsvinden van 13.00-16.00 uur.

Cirkeltraining is een absolute samenwerkingsactiviteit waarin baas en hond op afstand van elkaar werken en opdrachten uitvoeren. De handler staat in het midden van een cirkel, die afgebakend is met lint, en de hond aan de buitenste rand. Op aanwijzing van zijn handler moet een hond dan een aantal oefeningen uitvoeren. Dit kunnen gehoorzaamheidsoefeningen zijn, maar er kan ook een parcours met hindernissen uitgezet worden.

Wil jij kennismaken met deze sport? Wil je leren samenwerken met je hond? Meld je dan aan voor deze workshop!

Deze workshop wordt gegeven door Judith Eberson. Judith is gedragstherapeut en geeft les op haar eigen hondenschool. Ook is ze jeugdhulpverlener en traint ze buddyhonden voor mensen met o.a. een ASS-diagnose.

Tijdens de workshop maak je kennis met de basisbeginselen van het cirkeltrainen. Allereerst leert je hond rondom de cirkel te lopen en op afstand oefeningen uit te voeren, wat al een uitdaging op zichzelf is. Zodra je hond heeft begrepen wat de bedoeling is gaan we de oefeningen aan de cirkel uitbreiden. Dit kunnen gehoorzaamheidsoefeningen zijn maar ook hindernissen, zoals een tunnel, cavalleti’s enzovoorts. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de uitdagingen zijn!

In deze workshop is het wenselijk dat je hond los kan werken. Als jouw hond heel makkelijk naar anderen rent of niet goed luisteren, dan is de workshop helaas minder geschikt.

Kosten: €30 (leden van KC Geleen krijgen €5 korting en betalen slechts €25). Deze prijs is inclusief een consumptie.

De workshop gaat alleen door bij een minimum aantal van 6 personen. Het maximale aantal personen dat kan deelnemen is 12. VOL = VOL.

Inschrijfformulier:

Ben je lid van KC Geleen?
JaNee


JaNee

Share

Avatar
Anne