Cursus Flyball

Waarom flyball?

Flyball is een teamsport waarbij iedere hond een parcours moet afleggen. Het parcours bestaat uit 4 hindernissen met aan het eind een Flyball-apparaat.
De hond staat aan het begin van de hindernisbaan en gaat via de hindernissen naar het apparaat. Vervolgens zet de hond zijn poot op het schuine plankje en zijn beloning is de bal die via het apparaat gelanceerd wordt.
Dan dient de hond als een speer met de bal terug over de hindernissen naar de baas te rennen. Als de eerste hond het parcours goed heeft afgelegd, mag de volgende hond starten.

Flyball is vooral fun en kan aangeleerd worden aan elke hond die gek op een bal is, graag apporteert en sociaal is naar andere honden en mensen.

 

Boek de cursus flyball !

Flyball kan men als recreatiesport of als wedstrijdsport beoefenen. Afgeraden wordt om een beginnerscursus flyball en een beginnerscursus behendigheid te combineren omdat het trainen van Flyball en behendigheid namelijk heel verschillend is. De combinatie flyball en gehoorzaamheid gaat wel goed samen.

De lessen Flyball duren 30 minuten en worden in kleine groepjes gegeven, zodat toch iedereen de juiste hoeveelheid aandacht krijgt. Dit lijkt misschien kort , maar voor de hond is het heel intensief en hoe langer er wordt doorgetraind hoe meer fouten de hond gaat maken. En dit komt natuurlijk het aanleren van flyball niet ten goede.

Kortom heeft u een hond die stapeldol is op ballen en sociaal is, doe uw hond een plezier en geef u op voor flyball uw hond zal het geweldig vinden.

De kosten voor 10 lessen zijn €30, exclusief lidmaatschap. Het lidmaatschap is verplicht!

Vul onderstaand formulier in betreft vragen / berichten over de flyball cursus(sen)!

Naam *:

Naam van uw hond:

E-mail *:

Uw vraag / bericht *:

Onze instructeur